Wil jij ook wat meer balans in je drukke leven waarin je van alles moet?

Ga mee en hoef even helemaal niks! Gewoon openstaan met milde aandacht voor je ervaring van dít moment. Contact maken met jezelf, de natuur en de stilte.

Mindfulness in de natuur
Ochtenden waarin we met een klein groepje twee uur lang mindfulness beoefenen in de natuur. Het grootste gedeelte van de twee uur zal bestaan uit een stiltewandeling; een wandeling in stilte waarbij je af en toe wat instructies krijgt om je te helpen met het sturen van je aandacht. Daarnaast zullen er diverse andere aandachtsoefeningen voorbij komen.

De stilte geeft je de mogelijkheid je vrij te voelen van sociale rollen en je volledig te kunnen focussen op je zintuigen en aan het einde van de wandeling is er voldoende ruimte om eventuele ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?
Voor iedereen! Zowel voor mensen die ooit een mindfulnesstraining hebben gevolgd en behoefte hebben aan verdieping en ondersteuning van hun beoefening, als voor mensen die nog geen mindfulness beoefenen en kennis willen maken met het beoefenen van aandacht in de natuur.

Door wie?
‘Mindfulness in de natuur’ wordt begeleid door Sophie, Mindfulnesstrainer & Gezondheidspsycholoog. Ze heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen “in aandacht” en doet dit met compassie, rust en beiden benen op de grond.

Waar?

  • Het beschermt natuurgebied van Kijfhoek en Bierlap, een waterwingebied wat onderdeel uitmaakt van duingebied Meijendel in Wassenaar. Er zijn talloze duinplassen en ‘woeste’ hoge duinen met indrukwekkende vergezichten. Spannende smalle paden doorkruisen het gebied. Grote grazers zoals Galloways en wilde Konikpaarden lopen er rond.
  • Het park Sorghvliet gelegen aan de Scheveningseweg in Den Haag. Het park is staatseigendom en Rijksmonument. Het park heeft een natuurlijke Engelse landschapsstijl. Kenmerkend hierbij zijn de glooiende grasoppervlakken, slingerende paden, onverwachte doorkijkjes en een kronkelende beek.

Beiden locaties zijn alleen toegankelijk met een toegangsbewijs welke verzorgd zal worden door Mindsurfing en inbegrepen is in de wandeling.

Kosten
Je mag een bedrag doneren wat het meest past bij jou en wat de wandeling je gegeven heeft. Je kan dit contant geven op de ochtend zelf, of achteraf overmaken.

Locaties
Natuurgebied Kijfhoek Bierlap:
Parkeerplaats bij de 1e rotonde
Meijendelseweg, Wassenaar

Park Sorghvliet:
Scheveningseweg 24, Den Haag

Parkeren geen kosten

Data
Er staan op dit moment geen data gepland.

AANMELDEN

Wil je op de hoogte gehouden worden van Mindsurfing activiteiten? Schrijf je dan onderaan de pagina rechts in op de nieuwsbrief!