Hallo en welkom bij Mindsurfing! Mijn naam is Sophie Tuijt. Als mindfulnesstrainer en psycholoog geef ik, met veel plezier, erkende mindfulnesstrainingen en begeleid ik mensen op individuele basis. Dit doe ik op diverse locaties in Den Haag.

Al van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door mensen die een passie hebben. Voor mij is het die twinkel, het vuur in iemands ogen als degene vertelt over zijn of haar werk, liefde voor kunst, koken, muziek… Het zijn mensen die mij inspireren. En hoewel ik met veel plezier door het leven heb gedenderd, velen vormen van liefde en enthousiasme heb gekend voor mooie mensen, wereldreizen, studies en leuke banen, miste ik voor mijn gevoel toch altijd net dat stukje échte passie. Het soort passie dat ervoor zorgt dat je ideeën over de toekomst een soort invulling krijgen die vanzelfsprekend voelen. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het nog zou komen, totdat ik voor het eerst met een aandachttraining begon…

Mijn allereerste keer mediteren was gelijk tien volle dagen achter elkaar in een retraite; een persoonlijk experiment. Als in een snelkookpan heb ik op deze manier met meditatie en mindfulness kennis gemaakt. Nooit had ik verwacht hoe groot de impact daarvan op mij zou zijn. De antwoorden, die voor mij tot dat moment tijdens mijn studie psychologie nog onbeantwoord waren gebleven, vouwden zich open en het was gelijk duidelijk, dit wil ik met anderen delen! Hier ligt mijn passie!

Alweer een aantal jaren begeleid ik mensen ” in aandacht” en het geeft mij ontzettend veel voldoening en plezier. Mensen die een traject bij mij gevolgd hebben, omschrijven mij als iemand die met compassie, intuïtie en met humor, mensen kan begeleiden in bewustwording en inzichten. Daarnaast ook als iemand die de rust en de stilte bij zichzelf kan houden en uitdragen. Klik hier voor ervaringen van deelnemers.

Mindfulness CV
Als Gezondheidspsycholoog beschik ik over een goede basis om het psychologische onderdeel van de training te ondervangen en eventuele psychologische problematiek op een juiste manier te begeleiden.

Na de basisopleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) heb ik de verdiepingscursus ‘Inquiry intensive’  en vervolgopleidingen van David Dewulf en Trisch Bartley afgerond. Afgelopen jaar was vol met verdieping in afstemmen, mindful bewegen & supervisie.

Ik beoefen sinds 2011 Vipassana in de traditie van Sayagyi U Ba Khin en ik onderneem jaarlijks  retraites. Mijn laatste Vipassana retraite was in april o.l.v. Frits Koster en ik heb deze zomer genoten van een mindfulnessreatraite in de traditie van zenleraar Thich Nhat Hanh. In de maanden april & mei van 2018 zal ik een retraite volgen binnen de Mahasi-vipassanatraditie in Nepal.

Sinds 2013 ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness (VVM) en zal binnenkort de vereiste onderdelen afronden om mij aan te sluiten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN) als trainer categorie 1.