Gevoelens van stress zijn tegenwoordig een bijna dagelijks onderdeel van ons leven. We kunnen steeds meer doen in minder tijd en we zijn gewend om continu bereikbaar te zijn en te reageren.

Veel mensen herkennen momenteel ook een onbestemd gevoel van onrust. Het gevoel dat je iets moet doen, maar eigenlijk niet weet wat… Waarna je vervolgens je telefoon checkt, iets te eten of drinken pakt, of vaker nog, een lekker potje gaat zitten piekeren. Kortom als we niet bezig zijn, houden we onszelf wel bezig. We zijn hier zo ontzettend goed in geworden, dat we soms kwijt zijn hoe we dat los kunnen laten.

Mindfulness biedt een kader waarbij je leert om uit deze “mind” race te stappen. Door middel van aandachtsoefeningen en meditatie leer je over te schakelen van de DOE-modus van de geest naar de ZIJN-modus en stil te staan bij de ervaring van het moment. Je leert met een milde accepterende houding naar je lichaam te luisteren en gedachten te observeren. Zo krijg je zicht op datgene wat voor jou stressvol is en hoe je dit zelf beïnvloedt. Je leert daarbij patronen doorzien, waardoor er ruimte ontstaat voor verandering. Het geeft meer focus en vrijheid, zodat je elk moment opnieuw kan beslissen wat belangrijk is voor jou en waar je aandacht aan wilt besteden.

De mindfulnesstraining bij Mindsurfing is opgebouwd volgens het 8-weekse erkende programma zoals dat is ontwikkeld door de grondlegger Jon Kabat-Zinn en wordt verzorgt vanuit diverse locaties in Den Haag.

Voor wie?
Mindfulness is geschikt voor iedereen die zowel geestelijk als lichamelijk in balans wil komen. Het werkt goed bij klachten waarbij stress een grote rol speelt. Uit onderzoeken blijkt dat er een langdurige en duidelijk waarneembare afname is van klachten bij mensen met chronische pijn, depressieve klachten, angstklachten, burn-out,  slaapproblematiek en vermoeidheid. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness op deze klachten.

Veel mensen ervaren een verbetering van kwaliteit van leven. Er ontstaat een positiever zelfbeeld en verandering van leefstijl. Ook wordt een opvallende toename in de mogelijkheid tot ontspanning, en concentratie vermeld.

Door wie?
De training wordt begeleidt door Sophie Tuijt, Mindfulnesstrainer & Psycholoog. Ze heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen “in aandacht” en doet dit met compassie, rust en beiden benen op de grond. Sophie is lid van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland) en zal binnenkort de laatste vereiste onderdelen afronden en erkend zijn als categorie 1 trainer.

Groepsverband of individueel?
Het is zowel mogelijk een training in groepsverband aan te gaan, of voor een individueel traject te kiezen. Beiden vormen hebben hun eigen kracht. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en samen af te stemmen wat op dit moment passend voor jou zou zijn.

Locaties & startdata trainingen Mindsurfing Den Haag

Introductie
Wil je net wat meer informatie over de training, of wil je gewoon kijken of de sfeer en de trainer als persoon aansluiten bij jou? Meld je dan aan voor een mindfulness introductie!