Wil jij ook wat meer balans in je drukke leven waarin je van alles moet?

Ga mee en hoef even helemaal niks! Gewoon openstaan met milde aandacht voor je ervaring van dít moment. Contact maken met jezelf, de natuur en de stilte.

Mindfulness in de natuur
Ochtenden waarin we met een klein groepje twee uur lang mindfulness beoefenen in de natuur. Het grootste gedeelte van de twee uur zal bestaan uit een stiltewandeling; een wandeling in stilte waarbij je af en toe wat instructies krijgt om je te helpen met het sturen van je aandacht. Daarnaast zullen er diverse andere aandacht oefeningen (vormen van meditatie) voorbij komen.

We blijven tijdens de stiltewandeling voornamelijk in stilte, dat geeft je de mogelijkheid je vrij te voelen van sociale rollen en je volledig te kunnen focussen op je zintuigen. Aan het einde van de wandeling is er voldoende ruimte om eventuele ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?
Voor iedereen! Zowel voor mensen die ooit een mindfulnesstraining hebben gevolgd en behoefte hebben aan verdieping en ondersteuning van hun beoefening, als voor mensen die nog geen mindfulness beoefenen en kennis willen maken met het beoefenen van aandacht in de natuur.

Door wie?
‘Mindfulness in de natuur’ wordt begeleidt door Sophie, Mindfulnesstrainer & Gezondheidspsycholoog. Ze heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen “in aandacht” en doet dit met compassie, rust en beiden benen op de grond.

Waar?

  • Het beschermt natuurgebied van Kijfhoek en Bierlap, een waterwingebied wat onderdeel uitmaakt van duingebied Meijendel in Wassenaar. Er zijn talloze duinplassen en ‘woeste’ hoge duinen met indrukwekkende vergezichten. Spannende smalle paden doorkruisen het gebied. Grote grazers zoals Galloways en wilde Konikpaarden lopen er rond.
  • Het park Sorghvliet gelegen aan de Scheveningseweg in Den Haag. Het park is staatseigendom en Rijksmonument. Het park heeft een natuurlijke Engelse landschapsstijl. Kenmerkend hierbij zijn de glooiende grasoppervlakken, slingerende paden, onverwachte doorkijkjes en een kronkelende beek.

Beiden locaties zijn vanwege de cultuurhistorische waarden en de bijzondere flora en fauna alleen toegankelijk met een toegangsbewijs welke verzorgd zal worden door Mindsurfing en inbegrepen is in de wandeling.

Kosten
10 euro

Locaties
Natuurgebied Kijfhoek Bierlap:
Parkeerplaats bij de 1e rotonde
Meijendelseweg, Wassenaar

Park Sorghvliet:
Scheveningseweg 24, Den Haag

Parkeren geen kosten

Data
Mindfulness in de natuur vindt altijd plaats op de 1e zondag van de maand van 10.30u tot 12.30u
3 juni – 1 juli – 5 aug

AANMELDEN

Wil je op de hoogte gehouden worden van Mindsurfing activiteiten? Schrijf je dan onderaan de pagina in op de nieuwsbrief!